Page content

article content

Remklauwen verven doe je zo! Remklauwen lakken DYI

Laten we eerlijk zijn, je hebt een mooie snelle bolide, maar je hebt geen circuit remmerij nodig. Je wilt toch net die extra looks achter je grote brede wielen? Zelf je remklauwen verven; krijg dezelfde uitstraling als de Porsches met gele en rode remklauwen, of toch liever Golf GTE blauwe?

We bespreken hier hoe je dat snel, goed en goedkoop (20-30 euro) kunt doen.

Remklauwen verven stappen plan

Op de markt zijn diverse sets remklauwverf in vele kleuren leverbaar. De sets zijn vaak volledig geleverd met lak, verharder, reiniger en gereedschappen! Voor de meeste sets kan je onderstaand stappenplan volgen. Je begint uiteraard met het demonteren van de wielen. We hopen dat we je dat niet meer verder hoeven uit te leggen ;-). Het echte werk kan beginnen…..

Remklauwen schoonmaken

De remklauwen reinigen doe je eerst grof met een staalborstel. Deze is bij sommige sets op de markt inbegrepen, maar we gokken dat je vast ergens een borsteltje op de werkbank hebt liggen. Daarna gebruik je een speciale remmen reiniger. Ook deze is vaak onderdeel van de levering. We raden je aan werkhandschoenen te dragen (deze zijn vaak geen onderdeel van de leveringsomvang).

Afplakken en beschermen

Je kunt tenzij je de vaste had van Piet Mondriaan hebt wellicht beter omliggende gedeelte afplakken die niet flitsend rood mogen worden. We gaan uit van een set met kwast, dus al te veel afplakwerk heb je niet.

Lak voorbereiden

Open de lak en roer deze zoals voorgeschreven op de verpakking. Schenk deze vervolgens in een mengbeker en voeg de verharder toe. Weer even mengen en de lak is klaar!

Remklauwen aflakken

Het verven is niet veel anders dan een kozijn, werk voorzichtig en gelijkmatig voor het beste resultaat. Je kunt vaak al direct de afplaktape verwijderen en de wielen weer monteren.

remklauwen in blauw

Eindresultaat blauwe remklauwen

Wil je zelf aan de slag? Dan begin je met stapje 1:  remklauwlak online kopen

Comment Section

0 reacties op “Remklauwen verven doe je zo! Remklauwen lakken DYI

Plaats een reactie


*